|HEANOR|

|CONCEPT|PLANNING|

|RESIDENTIAL|RENOVATION|EXTENSION|GREEN BELT|

Set on a large desirable plot, our Clients saw potential in maximising their cottage of historical value located within the green belt of Derbyshire. MNCN Architecture were commissioned to undertake the design work to renovate and extend the property.

From the outset of this project it was clear that the Client’s aspirations were aligned with our architectural principles. The intent was to achieve a spacious home with a modern, open-plan living and social space.

The form of our proposal was largely based around minimalist extensions with a natural material palette to the side and the rear of the existing cottage; lending themselves to the surrounding natural beauty both aesthetically and in the sense of capturing the picturesque views via specific expanses of glazing.

Our design will ultimately create a home of architectural merit as well as added space and functionality for it’s occupants.